Tarihi 6. Yüzyılın başlarına kadar uzanan Sultanbeyli Roma ve Bizans yönetimi altında kaldıktan sonra 1328 yılında Osmanlıların egemenliği altına girmiştir. Osmanlı fethinin komutanlarından Abdurrahman Gazi'nin Aydos Kalesi Tekfurunun kızı ile evlenmesi, o devrin hem Müslüman hem Rum halkı arasında kalıcı bağlar oluşmasına sebep olmuş; derin izler bırakmıştır. Aydos kalesinin kalıntıları günümüzde halen mevcuttur.
Sultanbeyli Araç Kiralama seçeneklerinin en bol olduğu Otorento.com'dan araç kiralamanın keyfini çıkarın. Kaliteli Sultanbeyli rent a car şirketlerinin rekabetinden yararlanarak, en uygun fiyata aracınızı kiralayın.
Sultanbeyli, İstanbul'un son yıllarda gelişen ve nüfusu hızla artan ilçelerindendir. Vaktiyle II. Abdülhamid’in Paşası Hasan Paşa'ya hizmeti karşılığı verilen bu topraklar, şimdiki dönemde Anadolu'nun her yerinden göç eden halkın ikametgahı olarak Türkiye mozaiğine dönmüştür. 1957 yılında köy statüsünde olan Sultanbeyli, 1989 yılında yerel seçimlere belde olarak katılmış, 1992 yılında ise ilçe olarak kabul edilmiştir. İstanbul'un en yüksek dağı Aydos Tepesi ile Teferrüç Tepesi arasında konumlanan Sultanbeyli ilçesinin büyüklüğü 35 kilometrekaredir. TEM Otoyolu, Sultanbeyli ilçesinin merkezinden geçmektedir. Denizden yüksekliği 130 metre olan Sultanbeyli, büyük bir alanı kaplayan ormanlarıyla İstanbul'un oksijen deposudur. Ailenizle birlikte temiz havada piknik yapabileceğiniz çok güzel mesire alanları vardır. Ömerli Barajı gölünün büyük bir kısmı da Sultanbeyli toprakları içinde yer almaktadır. Sultanbeyli ilçesi İstanbul'un Kartal, Sancaktepe ve Pendik ilçeleriyle komşudur. Sultanbeyli Belediyesi kültürel etkinlikler çerçevesinde halkımızı eğlendirmek adına konserler, gösteriler ve tiyatro oyunları, bilgilendirmek adına konferanslar düzenlenmektedir. Büyük kısmı ormanlarla kaplı oksijen deposu Sultanbeyli, İstanbulluların hafta sonları piknik merkezidir.