Sabiha Gökçen, araç kiralama talebinin en yoğun olduğu havalimanıdır. İstanbul'a ulaşım olanaklarının nispeten sınırlı olmasından dolayı, havalimanından araç kiralayarak hem İstanbul'a hem de çevre şehirlerden Kocaeli, Sakarya ve Bursa'ya yolculuk etmek en kolay yöntemlerden biridir. Sabiha Gökçen'de ucuz araç kiralama fiyatlarından yararlanabilmek için mutlaka önceden rezervasyon yapmak gerekir. Özellikle yurtdışından gelen yolcuların sayısının çok fazla olması ve yabancı turistlerin araba kiralama alışkanlığının yüksekliği araç kiralama fiyatlarını etkilemektedir. Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama rezervasyonunu önceden yaptığınızda, havalimanına inip araba bulamama riskini de ortadan kaldırmış olursunuz. İstanbul Sabiha Gökçen'den aracınızı kolay bir şekilde Otorento'dan teslim alırsınız ve kolaylıkla iade edebilirsiniz.
Günde binlerce kiralık araç giriş çıkışı gerçekleşir. Ekonomik veya lüks araç kiralama yapmak mümkündür. Günlük, haftalık, aylık veya daha farklı zamanlar için oto kiralama gerçekleştirebilirsiniz. Sabiha Gökçen havalimanı rent a car şirketlerinin çalışanları tarafından kontratınız hazırlanır ve arac size teslim edilir. Otorento’da yepyeni araçları olan tedarikçilerin kiralık araçları kıyaslanır ve en ucuz fiyatlarla kendinize en uygun araçları seçebilirsiniz. Sabiha Gökçen aylık araç kiralama için de çok ucuz fiyatlar bulabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihi
Atatürk Havalimanı'nın yetersiz kalmasının ardından, İstanbul’un artan hava trafiğini ferahlatmak amacıyla temeli 1998 senesinde atılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2001 yılından beri hizmet veriyor. 2015 yılı havalimanı istatistiklerine göre Türkiye’nin toplam yolcu trafiği bakımından ikinci en yüksek kapasiteli havaalanı olan İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul’un Anadolu yakası ile birlikte civar iller olan Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Bolu gibi iller için oldukça önemli bir yerdedir.
Pendik sınırlarında kurulu olan havalimanının Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kodu SAW, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) kodu ise LTFJ. İsmini Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’den alan havalimanında, 116 adet check-in kontuarı ve self check-in kiosku, 50 pasaport kontuarı, 5,000 metrekare restoran ve kafe alanı, 4,500 metrekare duty free alanı, 3 adet lounge ve CIP bölümü, iki katlı VIP binası ve 128 odalı bir havalimanı oteli hizmet veriyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında ağırladığı yolcu sayıları ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı unvanını aldı. Havalimanının çevre, tasarım, uçuş konforu, kamu-özel sektör işbirliği ve uçuş bilgisi tabela rahatlığı gibi alanlarda da ödülleri bulunuyor.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Nereye Uçabilirim
Türkiye’nin birçok şehrinden direkt uçak seferinin bulunduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, aynı zamanda Anadolu’nun farklı noktalarını aktarmalı olarak birbirine bağlıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Antalya, Batman, Bodrum, Denizli Çardak, Diyarbakır, Edremit Körfez, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gazipaşa, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Merzifon, Muş, Nevşehir, Ordu-Giresun, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak ve Van’a hava yoluyla ulaşmak mümkün. Ayrıca başta Avrupa olmak üzere dünyanın farklı şehirlerine Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ulaşılabiliyor.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
İstanbul Anadolu Yakası’nda, Pendik ilçesi sınırlarında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, Pendik’e 12 km, Kadıköy’e 40 km, Taksim’e 50 km, İzmit’e 69 km, Sakarya’ya ise 114 km uzaklıkta.
TEM Otoyolu’na 1,5 km’lik, E-5 Karayolu’na ise 5 km’lik bir bağlantı yolu ile bağlanan havalimanı, ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumda yer alıyor. İstanbul, Doğu ve Güney Marmara, Batı Karadeniz illerinin yanı sıra Anadolu’nun farklı birçok şehri için önemli bir aktarma merkezi olan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Pegasus Havayolları, SunExpress, Borajet ve Atlas Global ile birlikte farklı uluslararası hava yolu şirketinin seferleri bulunuyor.
Havalimanından karşılıklı sefer yapan iett belediye otobüsü ve HAVATAŞ otobüsleri ile Kozyatağı, Kadıköy, Levent, Bostancı ve Taksim’e gidilebiliyor. İzmit, Sakarya ve Yalova’ya havalimanı yolcu servislerinin düzenli seferleri bulunuyor. Anadolu Yakası ve bölge illerine ulaşım için kritik bir önem taşıyan Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneği zaman tasarrufu yapmak ve bu şehirlere kısa sürede konforlu bir şekilde ulaşmak için ideal.
2016 yılında Sabiha Gökçen Havalimanından 146.046 iç hat, 84.425 dış hat olmak üzere toplam 230.471 uçak inişi kalkış gerçekleştirdi.
Sabiha Gökçen'den Nasıl Araç Kiralarım?
Sabiha’da ucuz araba kiralama fiyatları özellikle önceden kiralama yapılması halinde geçerlidir. Sabiha Gökçen havaalanı rent a car için fiyatları karşılaştırması yapıldığında, Otorento verilerine göre, önceden yapılan kiralık araç rezervasyonları %30 fiyat avantajı sağlamaktadır.
Sabiha Gökçen'de Hangi Araç Kiralama Firmaları Bulunur?
Havaalanı içinde Avis, Budget, Garenta, Hertz, Goldcar, Windy, RentGo gibi firma ofisleri bulunur. Ayrıca, Popy rent a car standı, havalimanın iç hatlar çıkışının hemen ilerisinde Simit Sarayının karşısında bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Avis ve Garenta ofisleri en fazla kiralamanın gerçekleştiği şirketlerdir. Sabiha Gökçen’de ofisi olmayan ancak karşılama hizmeti sunan oto kiralama şirketleri jetgo ve YDZ firmalarıdır.
Sabiha Gökçen Rent a Car en uygun fiyatlarla Otorento’da bulunur.